• zaterdag, maart 9th, 2019

Veel overtredingen bij grote handhavingsactie in Haagse Schilderswijk

DEN HAAG – Bij een handhavingscontrole vrijdagavond in de Haagse Schilderswijk heeft de HTM 107 reizigers bekeurd omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De HTM controleerde onder andere bij het Hobbemaplein, het Paletplein en de Jacob Catsstraat.

De politie deelde 33 bekeuringen uit wegens bellen tijdens het rijden, rijden onder invloed en te hard rijden. Ook stonden 125 auto’s in de wijk geparkeerd zonder dat er parkeergeld was betaald. 39 auto’s stonden verkeerd geparkeerd.

De Haagse pandbrigade trof in acht panden misstanden aan, zoals illegale bouw en achterstallig onderhoud. Van negen personen wordt onderzocht of ze illegaal in een huis wonen. Tijdens de actie werd er in een woning een hennepplantage met honderden planten aangetroffen. 

Horeca ook in de fout

Bij alle acht horecazaken die bezocht zijn door het horecateam werden misstanden aangetroffen, variërend van  binnen roken tot het niet in orde zijn van vergunningen. De controles werden uitgevoerd door gemeente Den Haag, politie, brandweer, HTM, Stedin en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Copyright foto: Omroep West

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Schilderswijk Bewonerstours wint tweede prijs ING actie Beste buurtinitiatief van Nederland

Read Next

De Schilderswijk is de wereld in het klein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *