• vrijdag, maart 15th, 2019

Vlag bij het stadhuis hangt halfstok

De vlag bij het stadhuis hangt halfstok na de weerzinwekkende aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland. Burgemeester Pauline Krikke: “Ook in onze internationale stad van vrede en recht doet deze gruweldaad pijn. Ik leef zeer met de moslimgemeenschap mee.” Volledige reactie hier ⤵️

Wat een weerzinwekkende aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland. Ook in onze stad, onze internationale stad van vrede en recht, doet deze gruweldaad veel pijn. In het bijzonder bij de moslimgemeenschap. Gevoelens van angst, verdriet en boosheid zijn zeer goed te begrijpen.

Ik leef zeer met de moslimgemeenschap mee. Mijn gedachten zijn bij hen. Later vandaag zal ik enkele moskeeën bezoeken om mijn medeleven ook persoonlijk over te brengen. Ook hebben we vanmorgen meteen de vlag op het stadhuis halfstok gehangen uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

Ik sta voor een wereld waarin we respect hebben voor ieders religie of levensovertuiging. De haat van waar uit aanslagen zoals in Nieuw-Zeeland worden gepleegd, vind ik verwerpelijk en hoort niet thuis in deze wereld. Ik hoop dat de Nieuw-Zeelanders deze tragische gebeurtenis in gezamenlijkheid te boven zullen komen.

In Den Haag zijn we al geruime tijd bezig met het vergroten van de veiligheid rond en het veiligheidsbewustzijn van religieuze instellingen. Ook nu is met de politie en de veiligheidsdiensten nauw contact over de situatie rond moskeeën hier. Daarbij werken we altijd op basis van actuele informatie. Ook staat voor volgende week de reeds geplande bijeenkomst met alle religieuze instellingen in Den Haag. Hier zullen we met de instellingen spreken over hun veiligheid en wat we daarbij nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Bron: Burgemeester Pauline Krikke

Redactie Schilderswijker

Read Previous

De Schilderswijk is de wereld in het klein

Read Next

Burgemeester en wethouders steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *