• zondag, maart 17th, 2019

kijk op de schilderswijk

Er was mij gevraagd wat ik vind van de Schilderswijk, dit omdat ik van buiten de regio kom. Integreren is als niet Hagenees er moeilijk. Als ik van buitenlandse afkomst was geweest was ik mogelijk sneller geaccepteerd. Ik heb een amsterdams accent en word snel na gekeken. wat doet een Amsterdamse in den haag.

Maar goed de schilderswijk vanuit het verleden ken ik natuurlijk het programma rondkomen in de schilderswijk waarin de buurt niet altijd in een goed daglicht stond. nu heden dagen probeer ik de andere kant te vinden van de schilderswijk waar iedereen die er woont zo trots op is. na veel zoeken op het internet valt het me op dat alles wat je vind negatief is.

Is dit een buurt waar ik me veilig ga voelen als ik hier als buitenstaander rond loop, zo als het in de media bekend staat nee. als ik er rond loop en zie hoe de saamhorigheid is zie ik een andere kant van de schilderwijk. mensen die voor elkaar op komen die elkaars belangen behartigen. die samen komen in verenigingen .

Waarom staat dit niet beschreven in de media. ik met mijn Amsterdams accent zou graag willen zien dat iedereen welkom is en de mooie kant van de wijk te kunnen zien. Laten we proberen met zijn allen in de schilderswijk om het mooie en positieve en warme gevoel van deze wijk te tonen en mijn menig van een buurt waar ik niet veilig s avonds over straat loop met mijn kinderen te veranderen. aankomende maanden ga ik proberen met een andere bril te kijken naar de wijk en dit in de volgende editie naar jullie terug te koppelen hoe mijn mening dan is.

Lucy Visser

Read Previous

Vrijwilligers Gezocht

Read Next

Haagse politieke talkshow Spuigasten

Een commentaar

  • Welkom in de wijk Lucy! Mooi dat we er nu ook een Amsterdams accent bij hebben, en ik hoop dat je je hier thuis zult voelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *