• dinsdag, maart 19th, 2019

West Wekker: Vlaggen halfstok vanwege dodelijk schietincident Utrechtse tram

Bron: Omroep West

DEN HAAG – Goedemorgen! Het is de dag na het schietincident in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf mensen gewond. Bij alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen vandaag daarom halfstok.

Wat kun je vandaag verwachten? 

  • Premier Mark Rutte maakte gisteravond bekend dat de vlaggen vandaag bij alle overheidsgebouwen halfstok zullen hangen, in reactie op de dodelijke schietpartij in Utrecht. Wat de premier betreft, kunnen de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen morgen gewoon doorgaan.
  • Gisteren werden de campagne-activiteiten landelijk stilgelegd. Daarom besloten Omroep West en Rijnmond  het eerder opgenomen debat op televisie in het kader van de Proviciale Statenverkiezingen af te gelasten. Of het debat vandaag wel uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk. ‘Of we mogelijk later alsnog het tv-debat uitzenden hangt af van hoe de politieke partijen hiermee omgaan’, zei hoofdredacteur van Omroep West Henk Ruijl. Als het tv-debat vandaag wordt uitgezonden, is dit ook op Radio West te horen.
  • Een protestactie van taxichauffeurs dat vandaag zou plaatsvinden in Den Haag gaat niet door. Vakbond FNV besloot de actie af te gelasten uit medeleven met de slachtoffers van het schietincident in Utrecht. Ook zegt de bond de veiligheid van de aanwezigen niet te kunnen garanderen.

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Jouw bedrijf in uitgelicht?

Read Next

We mogen weer naar de stembus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *