• maandag, maart 25th, 2019

Jubileumfeest Haagse Jongerenambassadeurs

Redactie: Wij zijn er morgen bij en maken een verslag met fotos.

In 2005 vroeg Jetta Klijnsma, toenmalig wethouder Welzijn en Jeugd, om het concept Haagse Jongerenambassadeurs uit te werken. 125Procent deed research naar bestaande concepten en ging aan de slag met een eerste groepje enthousiaste jongeren.

In 2006 werden de Haagse Jongerenambassadeurs officieel geïnstalleerd door Sander Dekker, die net benoemd was tot wethouder Jeugd van de gemeente Den Haag. Het is nu dus 12,5 jaar geleden dat de Haagse Jongerenambassadeurs formeel een plek kregen binnen het Haagse jeugdbeleid en zij zijn sindsdien een belangrijk onderdeel van het totale aanbod van jongerenparticipatie van de gemeente Den Haag.

Wethouders die daarna volgden op de portefeuille Jeugd zijn Karsten Klein, Ingrid van Engelshoven en Saskia Bruines. We gaven in ruim tien jaar meer dan 100 adviezen, die een toegevoegde waarde hadden voor de gemeente, gemeentelijke instellingen en Haagse organisaties. Daarnaast bewezen de jongerenambassadeurs hun waarde met het organiseren van en hun aanwezigheid bij activiteiten en evenementen.

De Haagse Jongerenambassadeurs versterken daarmee het Haagse jeugdbeleid en zijn maatschappelijk actief, zichtbaar en relevant. Ook zijn de Haagse Jongerenambassadeurs op dit moment een succesformule, die vele andere gemeenten in Nederland inspireert. Er is geen jeugdparticipatie project in Nederland dat al zo lang, zo succesvol onderdeel is van gemeente(participatie)beleid.

Afgelopen jaar hebben we onder wethouder Parbhudayal weer enorme sprongen gemaakt. Er is een verbeterslag gemaakt op de adviestrajecten, waardoor de impact op beleid wederom is vergoot en de waarde van de adviezen daarmee weer is gestegen. In plaats van tien adviezen per jaar, geven we vier grote adviezen met een duurzame impact op beleid! Zo gaven we het afgelopen jaar al een groot advies over kinderrechten en een advies over duurzaamheid. Van beide adviezen zijn al diverse onderdelen in gang gezet en/of in de beleidsnota opgenomen. En op dit moment zijn we actief met adviezen voor cultuurparticipatie voor wethouder van Asten en emancipatie voor wethouder van Alphen.

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Zorgwethouder wil eisen stellen aan toegankelijkheid Den Haag

Read Next

Haagse jongeren tekenen JONGERENPACT 2019-2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *