• woensdag, maart 27th, 2019

Afspraken met Kurhaus over extra doorsteek naar zee

De gemeente Den Haag en het Kurhaus hebben afspraken gemaakt over een extra verbinding tussen de Scheveningse Middenboulevard en het achterland. Nu is dat nog een kruipdoor-sluipdoor met een vervallen tunneltje. Straks komt er een ruime doorsteek tussen het nieuwe Legoland Discovery Centre en het Kurhaus. Wethouder Boudewijn Revis: “Als je nu achter het Kurhaus loopt, heb je geen idee dat je vlak bij de zee bent. Er zijn zelfs bordjes die je naar het strand moeten wijzen. Dat is straks niet meer nodig, omdat je dan de zee kan zien en ruiken.”

Daarnaast is afgesproken dat de gemeente helpt bij een oplossing voor de parkeerproblemen van het Kurhaus. Zij krijgen ruimte voor een klein aantal ondergrondse- en bovengrondse parkeerplaatsen voor hotelgasten. Kaspar van Eijl van Amrath “We zijn blij met de afspraak met de gemeente. Die is voor het Kurhaus positief. Het is goed dat er een oplossing is gevonden voor het parkeerprobleem en dat de gemeente en Kurhaus elkaar rondom Topkapi en strandopgang hebben kunnen vinden.” Ook denkt de gemeente mee over hoe het Topkapiterras, binnen de gemeentelijk regels, terug kan keren als de werkzaamheden aan Middenboulevard zijn afgerond. 

Deze nieuwe afspraken gaan onderdeel uitmaken van het programma ‘De Kust Gezond’. Hiermee maakt de gemeente Den Haag de Scheveningse badplaats weer aantrekkelijk voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de oplevering van de Noordboulevard, die 15 mei opengaat. Revis: “Scheveningen krijgt weer de grandeur die het vroeger had: de mooiste badplaats van Noord-Europa.”

[met dit bericht zijn 2 artist impressions meegestuurd; de plannen voor de extra doorsteek moeten nog worden uitgewerkt en zijn onder voorbehoud van bestuurlijke besluitvorming; credit impressions: PLAN34]

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Haagse jongeren tekenen JONGERENPACT 2019-2020

Read Next

Haagse fonteinen zijn weer klaar om te spuiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *