• donderdag, maart 28th, 2019

Haagse fonteinen zijn weer klaar om te spuiten

DEN HAAG – Met een druk op de knop heeft wethouder Richard de Mos het fonteinseizoen geopend. FOTO EN COPYRIGHT GEMEENTE DEN HAAG/HENRIETTE GUEST

Wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) opende vandaag het fonteinseizoen in Den Haag. De fontein voor het Kurhaus op Scheveningen zette hij alvast aan. De fonteinen worden iedere winter uitgezet. Na een winterstop zijn de fonteinen in de eerste week van april weer klaar om te spuiten.

“De lente is er al en het strandseizoen komt er weer aan. Onze mannen hebben daarom hard gewerkt om alles weer op tijd schoon te maken voor de inwoners en bezoekers aan onze stad. Neem een kijkje, hier op Scheveningen, of bij een van de vele andere fraaie fonteinen in onze stad,” aldus wethouder De Mos.

Den Haag telt meer dan 30 fonteinen door de hele stad. Denk bijvoorbeeld aan de fontein in de Hofvijver en op het Vaillantplein in de Schilderswijk.

Onderhoud en reiniging

Ieder jaar worden begin oktober de vast opgestelde fonteinen, zoals op het Kurhausplein, uitgezet. De drijvende fonteinen worden uit het water gehaald en opgeslagen. In de periode dat de fonteinen uit staan, worden de installaties gereinigd en wordt er noodzakelijk onderhoud gepleegd. Met de start van de lente worden de fonteinen dan weer aangezet.

De fonteinen worden wekelijks gereinigd en de technische installatie wordt regelmatig geïnspecteerd om storingen te voorkomen. Ook controleert de gemeente de waterkwaliteit. 

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Afspraken met Kurhaus over extra doorsteek naar zee

Read Next

Uitbreiding Lief-en-Leedstraten in strijd tegen eenzaamheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *