• woensdag, april 3rd, 2019

De ambassadeur van Ierland Kevin KELLY ontvangt de eerste editie van de Schilderswijker

De ambassadeur van Ierland de heer Kevin KELLY heeft op 2 april een rondleiding gehad door de Schilderswijk, georganiseerd door Schilderswijk Bewoners Tours. Via Itai Cohn hebben wij kunnen regelen dat we hem de eerste editie van de Schilderswijker mochten overhandigen. Hij kwam aan met andere medewerkers van de ambassade en wij hebben hen uitgelegd hoe de krant is ontstaan en wat de opzet ervan is. Daarna hebben we de officiële overhandiging gedaan en hebben een aantal foto’s mogen nemen. Wij hebben hem ook een aantal vragen mogen stellen. Het was mij vooral opgevallen dat de ambassadeur een vriendelijke en sociale man is. Hij is in het einde van 2016 begonnen in zijn functie en is dus 2 jaar werkzaam in Den Haag als ambassadeur. Hij is een echte Ier in hart en nieren want hij legde me uit hoe je zijn naam in het Gaelic (officiële Ierse taal) uitsprak: Caoimhín Ó Ceallaigh! Hij komt uit Dublin, de hoofdstad van Ierland maar hij is opgegroeid in een klein dorp in het midden van het land. Hij was nog nooit in de Schilderswijk geweest en was dus meteen onder de indruk bij aankomst. Hij vindt het een hechte, vriendelijke en positieve gemeenschap:  een multiculturele wijk met een hoop faciliteiten zoals speeltuinen en de Cruyff Court. Ik vroeg hem of hij hier zou kunnen wonen en hij antwoorde: “ja absoluut, het heeft veel overeenkomsten met Ierland met een goede gemeenschapszin en vriendelijkheid.”

Redactie Schilderswijker

Read Previous

Uitbreiding Lief-en-Leedstraten in strijd tegen eenzaamheid

Read Next

Forse publiek-private investering in Haagse schuldhulpverlening voor jongeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *